Ten Strijde! Varen langs de Grebbelinie op zondag 23 april a.s.

Op de oever van de Eem liggen 20 betonnen kazematten van het type stekelvarken als stille getuigen van de mobilisatie in 1939 en een rijk oorlogsverleden. Eén die reikt tot eeuwen voor de Tweede Wereldoorlog. Daarover vertelt Harald Ket van Amersfoortse Gidsen u graag al varend over de Eem op zondag 23 april aan boord van salonboot Lelie.

In april staat Nederland op vele manieren stil bij de Tweede Wereldoorlog. Daarom organiseert Salonboot Amersfoort deze twee tochten over de geschiedenis van de Grebbelinie, bij toeval de dag van patroonheilige Sint Joris. “Toeval bestaat niet. Sint Joris is niet alleen patroonheilige van onze stad, maar ook patroon tegen oorlogsgevaar. Mooi om op juist die dag Harald te horen vertellen over de Eem en de Grebbelinie in tijden van oorlog,” vertelt schipper Dick Bertels. “Hoe meer je weet over de Eem, hoe meer je ogen open gaan voor de omgeving en hoe meer je ervan gaat houden.”

Per tocht is er plek voor 11 personen, meldt u dus snel aan. De antieke salonboot Lelie is heerlijk verwarmd en vaart bij mooi weer met open achterdek. Tijdens het varen krijgt u onbeperkt koffie en thee en een zoete versnapering.

Vertrek: 13:30 of 15:15 uur vanuit de Eemhaven

Koffie en thee en zoete versnapering

Prijs: € 29,50 per persoon.

Reserveren kan via: info@salonbootamersfoort.nl of 06-13038677


Let op: Om aan boord van de salonboot te kunnen komen, moet u achteruit een (ladder-)trap van 4 treden af.